Tarif Gülsün Uçan Ergin'e aittir.
Malzemeler:
yarım çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Yarım çay bardağı kırık pirinç üstünü geçecek kadar su ile pişirilir. Yoğurt, yumurta ve un çırpılır, pişen pirinç suyundan hafif eklenir, pirince ekleyip kesilmesin diye hızlıca çırpılır, sonra tavuk suyu eklenip bir taşım kaynatılır ve afiyetle yenir.
30 Kasım 2012 Cuma
28 Kasım 2012 Çarşamba
Etli Şehriyeli Sebze Yemeği
Malzemeler:
2 yemek kaşığı yağsız sotelik dana eti
1 patates
1 havuç
2 çiçek brokoli
2 arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 çay kaşığı tereyağ
Önce etleri 4 bardak kaynar suyun içine atın pişmeye başlasınlar, 20 dakika sonra sebzeleri atın, sebzeler pişip suyunu iyice çekince altını söndürün, bir çay kaşığı tereyağ ekleyin. Çatalla ezip bebeklerinize yedirebilirsiniz.
2 yemek kaşığı yağsız sotelik dana eti
1 patates
1 havuç
2 çiçek brokoli
2 arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 çay kaşığı tereyağ
Önce etleri 4 bardak kaynar suyun içine atın pişmeye başlasınlar, 20 dakika sonra sebzeleri atın, sebzeler pişip suyunu iyice çekince altını söndürün, bir çay kaşığı tereyağ ekleyin. Çatalla ezip bebeklerinize yedirebilirsiniz.
26 Kasım 2012 Pazartesi
Yoğurt Çorbası
Tarif Pınar Tuncer Bozdoğan'a aittir.
2 bardak kaynayan suyun içine yarım çay bardağı pirinç katın. Pirinçler iyice pişsin, ardından kendi yaptığınız yoğurda kaynayan sudan bir miktar alıp karıştırın ve pirinçlerin üzerine dökün. Sürekli karıştırın ki kesilmesin. Lezzet vermesi için biraz kemik suyu ilav edebilirsiniz. Pişince ocaktan alın, biraz zeytinyağı gezdirip çok az nane katın. Pirinç yerine buğday da kullanabilirsiniz. Bebeklere afiyet olsun.
2 bardak kaynayan suyun içine yarım çay bardağı pirinç katın. Pirinçler iyice pişsin, ardından kendi yaptığınız yoğurda kaynayan sudan bir miktar alıp karıştırın ve pirinçlerin üzerine dökün. Sürekli karıştırın ki kesilmesin. Lezzet vermesi için biraz kemik suyu ilav edebilirsiniz. Pişince ocaktan alın, biraz zeytinyağı gezdirip çok az nane katın. Pirinç yerine buğday da kullanabilirsiniz. Bebeklere afiyet olsun.
25 Kasım 2012 Pazar
Tavuk Sulu ve Pirinçli Pırasa Çorbası
Tarif Miray Işık Ayhan'a aittir.
Malzemeler:
yarım pırasa
yarım havuç
bir küçük patates
küçük bir parça soğan
bir tutam pirinç
Köy tavuğu suyu
Tüm malzemeler tavuk suyunun içinde pişirilip püre haline getirilerek bebeklere yedirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
yarım pırasa
yarım havuç
bir küçük patates
küçük bir parça soğan
bir tutam pirinç
Köy tavuğu suyu
Tüm malzemeler tavuk suyunun içinde pişirilip püre haline getirilerek bebeklere yedirilir. Afiyet olsun.
22 Kasım 2012 Perşembe
Muzlu Balkabağı
Tarif Berna Akdemir'e aittir.
Malzemeler:
1 ince dilim balkabağı
1 küçük muz
1 çay kaşığının ucuyla tarçın
Balkabağı buharda pişilir. Muz püre haline getirilip balkabağıyla karıştırılır. Tarçın eklenir. Bebekler de bu nefis lezzeti sabırsızlıkla nam namlar.
Malzemeler:
1 ince dilim balkabağı
1 küçük muz
1 çay kaşığının ucuyla tarçın
Balkabağı buharda pişilir. Muz püre haline getirilip balkabağıyla karıştırılır. Tarçın eklenir. Bebekler de bu nefis lezzeti sabırsızlıkla nam namlar.
21 Kasım 2012 Çarşamba
Fırında Balık
Balıklar kafaları ayrılmış, temizlenmiş yıkanmış şekilde, yağlı kağıt serili fırına alınır. Bir limon aralarına ve üstlerine dilimlenerek eklenir, bir limon da bolca içli dışlı sıkılır. Üzeri alüminyum folyoyla kapatılıp fırına verilir. 20 dakika sonra alüminyum folyo çıkartılır. Balıkların üstlerine bıçakla bir iki çizik atılarak üzerleri kızara kadar pişirilir. Ilıyınca didiklerenerek bebeklere yedirilir. Afiyet olsunç
19 Kasım 2012 Pazartesi
Bebekler için Köfte
Tarif Elem Özkan Özen'e aittir.
Malzemeler:
80 gr iki kere çekilmiş kıyma
Bir miktar ekmek içi
Bir tutam maydanoz
Rendelenmiş yarım kuru soğan
Kıvam alması için az miktarda irmik
Köfteyi yoğurup, şekillendirin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip fırına verin. Bebeklere afiyet olsun.
Malzemeler:
80 gr iki kere çekilmiş kıyma
Bir miktar ekmek içi
Bir tutam maydanoz
Rendelenmiş yarım kuru soğan
Kıvam alması için az miktarda irmik
Köfteyi yoğurup, şekillendirin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip fırına verin. Bebeklere afiyet olsun.
17 Kasım 2012 Cumartesi
Kereviz Çorbası
Yarım kereviz
Çeyrek demet maydanoz
1 küçük patates
3 arpacık soğan
2 tatlı kaşığı pirinç.
4 su bardağı su.
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sebzeleri ve pirinci suda haşlayın, blenderdan geçirin ve ılıyınca zeytinyağını ekleyin. Çok hafif, lezzetli ve sağlıklı bir çorba oluyor. Bebeklere sağlık olsun.
Kuru Meyveli İrmik
Tarif Ayşen Karabulut Karadağ'a aittir.
Malzemeler:
3 hurma
2 gün kurusu kayısı
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı irmik
Meyveler suda haşlanır, pişmeye yakın irmik eklenir. Çatalla ezilir. Bebekler için tatlı bir tarif.
Malzemeler:
3 hurma
2 gün kurusu kayısı
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı irmik
Meyveler suda haşlanır, pişmeye yakın irmik eklenir. Çatalla ezilir. Bebekler için tatlı bir tarif.
16 Kasım 2012 Cuma
Ispanaklı Pazı Çorbası
Tarif Necla Sevinç'e aittir.
Malzemeler:
1 demet ıspanak
3-4 yaprak pazı
1 arpacık soğan
yarım çay bardağı pirinç
bir patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hepsini haşlayıp blenderdan geçirin. Ilıyınca zeytinyağını ekleyin. Bebeklere afiyet olsun.
Malzemeler:
1 demet ıspanak
3-4 yaprak pazı
1 arpacık soğan
yarım çay bardağı pirinç
bir patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hepsini haşlayıp blenderdan geçirin. Ilıyınca zeytinyağını ekleyin. Bebeklere afiyet olsun.
15 Kasım 2012 Perşembe
Etli Sebze Püresi
Malzemeler:
1 küçük patates
1 küçük havuç
1 kabak
2 arpacık soğan
2 çiçek brokoli
3-4 parça yağsız sotelik dana eti
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 bardak su
Eti 5 bardak suyla birlikte tencereye koyup ocağın altını yakın, o arada sebzeleri hazırlayın, en son brokoli olacak şekilde sırayla ekleyin. Kaynayınca altını kısıp 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tahta kaşık yardımıyla ezip pütürlü kıvamlı püre haline getirin. Ilıyınca bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bebeğinize afiyet olsun.
1 küçük patates
1 küçük havuç
1 kabak
2 arpacık soğan
2 çiçek brokoli
3-4 parça yağsız sotelik dana eti
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 bardak su
Eti 5 bardak suyla birlikte tencereye koyup ocağın altını yakın, o arada sebzeleri hazırlayın, en son brokoli olacak şekilde sırayla ekleyin. Kaynayınca altını kısıp 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tahta kaşık yardımıyla ezip pütürlü kıvamlı püre haline getirin. Ilıyınca bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bebeğinize afiyet olsun.
7 Kasım 2012 Çarşamba
Demir Çorbası
Tarif Semra Köse'ye aittir.
Malzemeler:
Avuç içi kadar yeşil mercimek.
1 orta boy patates
5 dilim kadar pırasa
Bir kaç dal maydanoz
9-10 sap körpe ıspanak
3 tane evde yapılmış, buzlukta saklanmış et suyu ya da tavuk suyu
Tereyağ
Hepsi pişirilir, ocaktan alınınca 3 tane tavuk suyu veya et suyu atılır. Blenderdan geçirili nam nam nam yenir.
Not: Evde yaptığınız et ve tavuk sularını buz torbalarına, buz kalıplarına doldurup çorbalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Not 2: Yeşil mercimek haşlandığında çıkan kabuğu bebeğinizi rahatsız ediyorsa önceden kaynar suya karbonat ekleyip içine mercimekler atar ve 10 dk kadar bekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
Avuç içi kadar yeşil mercimek.
1 orta boy patates
5 dilim kadar pırasa
Bir kaç dal maydanoz
9-10 sap körpe ıspanak
3 tane evde yapılmış, buzlukta saklanmış et suyu ya da tavuk suyu
Tereyağ
Hepsi pişirilir, ocaktan alınınca 3 tane tavuk suyu veya et suyu atılır. Blenderdan geçirili nam nam nam yenir.
Not: Evde yaptığınız et ve tavuk sularını buz torbalarına, buz kalıplarına doldurup çorbalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Not 2: Yeşil mercimek haşlandığında çıkan kabuğu bebeğinizi rahatsız ediyorsa önceden kaynar suya karbonat ekleyip içine mercimekler atar ve 10 dk kadar bekleyebilirsiniz.
5 Kasım 2012 Pazartesi
Yulaflı Kahvaltı
Tarif Burçin Aras Özgül'e aittir.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Haşlanmış bir yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı lor peyniri
1 ölçek formül mama
1-2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 küçük armut
Yulaf rondodan geçirili, armut cam rendede rendelenir. Tüm malzemeler karıştırılır. Bebeklere afiyet olsun.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Haşlanmış bir yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı lor peyniri
1 ölçek formül mama
1-2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 küçük armut
Yulaf rondodan geçirili, armut cam rendede rendelenir. Tüm malzemeler karıştırılır. Bebeklere afiyet olsun.
Tatlı Çorba
Malzemeler:
1 dilim balkabağı
1 büyük elma
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı ceviz
Balkabağı ve elma suyla haşlanır, söndürmeden önce irmik eklenir,. Suyunu tam çektirmiyoruz ki çorba kıvamında olsun. Blenderdan geçirilir ve ceviz eklenir.
1 dilim balkabağı
1 büyük elma
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı ceviz
Balkabağı ve elma suyla haşlanır, söndürmeden önce irmik eklenir,. Suyunu tam çektirmiyoruz ki çorba kıvamında olsun. Blenderdan geçirilir ve ceviz eklenir.
4 Kasım 2012 Pazar
Pirinçli Sebze Çorbası
Tarif Burçin Aras Özgül'e aittir.
Malzemeler:
Bir çiçek brokoli
Bir küçük patates
Yarım dilim balkabağı
3-4 tane yeşil fasulye
1 ince pırasanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı.
Tüm malzemeler suda pişirilir. Blenderdan geçirilip, zeytinyağı eklenir.
Malzemeler:
Bir çiçek brokoli
Bir küçük patates
Yarım dilim balkabağı
3-4 tane yeşil fasulye
1 ince pırasanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı.
Tüm malzemeler suda pişirilir. Blenderdan geçirilip, zeytinyağı eklenir.
Makarnalı Sebze Çorbası
Tarif Miray Işık Ayhan'a aittir.
Malzemeler:
Küçük bir sap taze soğan
1 diş sarımsak
Yarım kabak
Yarım havuç
Biraz makarna
1 dilim domates
2 küçük yaprak ıspanak
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Dereotu ve maydanoz dışındaki tüm malzemeler birlikte pişirilir, piştikten sonra aroma katması için maydanoz ve dereotu eklenir. Blenderdan geçilir, bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı eklenir. Bebeklere afiyet olsun.
Malzemeler:
Küçük bir sap taze soğan
1 diş sarımsak
Yarım kabak
Yarım havuç
Biraz makarna
1 dilim domates
2 küçük yaprak ıspanak
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Dereotu ve maydanoz dışındaki tüm malzemeler birlikte pişirilir, piştikten sonra aroma katması için maydanoz ve dereotu eklenir. Blenderdan geçilir, bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı eklenir. Bebeklere afiyet olsun.
Yeşil Çorba
Tarif Nermin Erdem Analay'a aittir.
Malzemeler:
Bir tutam ıspanak
Yarım yeşil kabak
yarım patates
3-4 çiçek brokoli
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tüm malzemeleri göz kararı su ekleyerek pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirip zeytinyağını ekleyin. Çorbamız hazır.
Malzemeler:
Bir tutam ıspanak
Yarım yeşil kabak
yarım patates
3-4 çiçek brokoli
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tüm malzemeleri göz kararı su ekleyerek pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirip zeytinyağını ekleyin. Çorbamız hazır.
3 Kasım 2012 Cumartesi
Fırında Elma-Muz
Tarif Burçin Aras Özgül'e ait.
Malzemeler:
2 küçük elma
yarım muz
1 çay kaşığı irmik
1 çay kaşığı ceviz
Elmalar ikiye bölünür çekirdekler çıkarılır, muz da ikiye bölünür üzerlerine çok az tarçın dökülür. 200 derecede 25 dakika pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra elmaların kabukları soyulur, muzla birlikte ezilir, içine ceviz ve irmik eklenir.
Malzemeler:
2 küçük elma
yarım muz
1 çay kaşığı irmik
1 çay kaşığı ceviz
Elmalar ikiye bölünür çekirdekler çıkarılır, muz da ikiye bölünür üzerlerine çok az tarçın dökülür. 200 derecede 25 dakika pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra elmaların kabukları soyulur, muzla birlikte ezilir, içine ceviz ve irmik eklenir.
2 Kasım 2012 Cuma
Şehriyeli Sebze Çorbası
Tarif Aysel Maharramovaya aittir.
Malzemeler:
Bir küçük patatesin yarısı
Yarım havuç
Çeyrek kereviz
1 tatlı kaşığından fazla şehriye
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Sebzeleri haşlayın, şehriyeyi de ayrı bir cezvede pişirin.Sebzeleri blenderdan geçirip içine şehriyeleri katın. Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Yulaflı Kahvaltı
Tarif Aysel Maharramovaya aittir.
1 armut
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı ezilmiş bebe bisküvisi(ev yapımı)
1 yemek kaşığı yulaf
Yulaf ve üzümü rondodan geçirin. Armudu cam rende ile püre haline getirin ve tüm malzemeleri karıştırın. Bebeklere afiyet olsun.
1 armut
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı ezilmiş bebe bisküvisi(ev yapımı)
1 yemek kaşığı yulaf
Yulaf ve üzümü rondodan geçirin. Armudu cam rende ile püre haline getirin ve tüm malzemeleri karıştırın. Bebeklere afiyet olsun.
Meyveli İrmik
Tarif Aysel Maharramova'ya aittir.
Malzemeler:
1 elma
2 gün kurusu kayısı
1yemek kaşığı irmik
Elma ve kayısıyı küp küp doğrayın. 15 dk kadar haşlayın. Ocaktan almaya yakın irmiği koyun. Rondodan geçirin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 elma
2 gün kurusu kayısı
1yemek kaşığı irmik
Elma ve kayısıyı küp küp doğrayın. 15 dk kadar haşlayın. Ocaktan almaya yakın irmiği koyun. Rondodan geçirin. Afiyet olsun.
1 Kasım 2012 Perşembe
Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi
Malzemeler:
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı keçiboynuzu unu
Yarım çay bardağından biraz az irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kadar su
Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde ediyorsunuz. Önceden ısıtılmış fırında sert istiyorsanız 25 dk, yumuşak istiyorsanız 20 dk pişiriyorsunuz. Bebeklere dişlerini kaşısın diye verecekseniz sert, sıvı yemeklerin içine koyup yedirecekseniz yumuşak tercih etmeniz yararınıza. Bebeklere afiyet olsun.
Avokadolu, Cevizli, Pekmezli Yoğurt
Malzemeler:
Çeyrek avokado
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez.
Avokada rondodan geçirilir. Tüm malzemeler karıştırılıp, bebeklere afiyetle yedirilir.
Brokoli Çorbası
Malzemeler:
4 küçük çiçek brokoli
1 orta boy patates
3 kibrit kutusu kadar balkabağı
4 bardak su
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tüm sebzeleri 4 bardak suda 25-30 dakika kadar pişirin, blenderdan geçirin. Bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. Bebekler nam nam nam yesin.
4 küçük çiçek brokoli
1 orta boy patates
3 kibrit kutusu kadar balkabağı
4 bardak su
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tüm sebzeleri 4 bardak suda 25-30 dakika kadar pişirin, blenderdan geçirin. Bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. Bebekler nam nam nam yesin.
Tarhana Çorbası
Tarif Burçin Aras Özgül'e aittir.
1 yemek kaşığı tarhanayı bir kaba dökün. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Bu şekilde, tarhana yumuşayana kadar bekleyin. Yumuşayan tarhanayı tencereye alın 1 bardak kadar - aslında aldığı kadar - su ilave edin. Kaynatmaya başlayın. Koyulaşınca ateşten alın. Ilıyınca zeytinyağı ilave edin. Dilerseniz içine peynir ya da kıyma ekleyebilirsiniz...
Afiyet olsun :)
1 yemek kaşığı tarhanayı bir kaba dökün. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Bu şekilde, tarhana yumuşayana kadar bekleyin. Yumuşayan tarhanayı tencereye alın 1 bardak kadar - aslında aldığı kadar - su ilave edin. Kaynatmaya başlayın. Koyulaşınca ateşten alın. Ilıyınca zeytinyağı ilave edin. Dilerseniz içine peynir ya da kıyma ekleyebilirsiniz...
Afiyet olsun :)
Kuru Meyveli, İrmikli Balkabağı
Tarif Özge Özen Çakar'a ait.
Yapan ve fotoğraflayan Aysel Maharramova.
Malzemeler:
2 tane gün kurusu kayısı
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 küçük dilim balkabağı
1 yemek kaşığı irmik
Kayısı, üzüm ve balkabağını haşlayın. Ocaktan almadan önce irmiği ekleyin. Rondodan geçirin ve bebekler nam nam nam yesin.
Yapan ve fotoğraflayan Aysel Maharramova.
Malzemeler:
2 tane gün kurusu kayısı
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 küçük dilim balkabağı
1 yemek kaşığı irmik
Kayısı, üzüm ve balkabağını haşlayın. Ocaktan almadan önce irmiği ekleyin. Rondodan geçirin ve bebekler nam nam nam yesin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)