2 Mart 2014 Pazar

Yoğurtlu Ispanak

Malzemeler:

 1 kuru soğan
Yarım kg Ispanak
1 çay kaşığı salça
Yarım çay bardağı pirinç
1 küçük diş sarımsak
Ev yoğurdu


Yapılışı:

Kuru soğanı minik minik doğrayıp tencereye okuyoruz. İyice yıkayıp sirkeli suda beklettiğimiz ıspanakları da çok küçük doğrayıp üstüne koyuyoruz. Altını çok az açıp ıspanaklar buharda biraz söndükten sonra kaynar su ekliyoruz. Bir çay kaşığı ev yapımı ya da tuzsuz  salçamızı ve yarım çay bardağı iyice yıkanmış pirincimizi koyuyoruz. Ve piştikten sonra ocaktan alıp az miktarda sızma zeytinyağı ekliyoruz. Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp bebeğimize yediriyoruz. Ispanak ertesi güne kalmayan bir sebze olduğu için o gün için taze pişirilmesi gerekiyor mutlaka aklınızda olsun. Afiyet olsun.