Malzemeler:
1adet yumurta
1 kahve fincanı zeytin
yağ
5tatlı kaşığı pekmez
3tatlı kaşığı tahin
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım soyulmuş elma rendesi
Yaklaşık 10 adet fındık
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Alabildiğine un
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım soyulmuş elma rendesi
Yaklaşık 10 adet fındık
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Alabildiğine un
Yapılışı:
Öncelikle
yumurta ve pekmez iyice çırpılır, sonrasında diğer malzemeler eklenir. İyice karıştırdıktan
sonra derince bir tencerede su ısıtılır, seçtiğiniz bardak ya da fincanlar sıvı
yağ ile yağlanır bardağınıza göre malzeme boşaltılır, ben cay bardağına 2corba kasığı
koydum. Kaynamakta olan suyun içine bardaklar oturtulur tencerenin kapağı kapatılır,
25/30 dk arası kapağını açmadan orta
ateşte pişirilir Afiyet olsun.
Not: Bu tarifte pekmez keke pişmeden önce katılmış. Fakat pekmez yüksek ısı sonucunda kansorejen olma tehlikesi taşıdığı için, pekmezin piştikten sonra kullanılması gerektiğini belirtmek isterim.
Not: Bu tarifte pekmez keke pişmeden önce katılmış. Fakat pekmez yüksek ısı sonucunda kansorejen olma tehlikesi taşıdığı için, pekmezin piştikten sonra kullanılması gerektiğini belirtmek isterim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder