1 Kasım 2012 Perşembe

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi

Tarif Merve Çorakcı'ya aittir.

Malzemeler:

1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı keçiboynuzu unu
Yarım çay bardağından biraz az irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kadar su

Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde ediyorsunuz. Önceden ısıtılmış fırında sert istiyorsanız 25 dk, yumuşak istiyorsanız 20 dk pişiriyorsunuz. Bebeklere dişlerini kaşısın diye verecekseniz sert, sıvı yemeklerin içine koyup yedirecekseniz yumuşak tercih etmeniz yararınıza. Bebeklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder