26 Aralık 2012 Çarşamba

Ev Yapımı Tereyağı

Tarif Fulya Beren'e aittir.

Kendi yaptığımız yoğurdun kaymaklarını alıp buzdolabı poşetinde dondurucuda biriktiriyoruz. Çıkarıp biraz acılmasını bekliyoruz. Çok katıysa içine biraz ılık su katarak 10-15 dakika katılaşıp toplanmaya başlayınca kadar çalkalıyoruz. Daha sonra içine bir kaç buz atıp 1-2 dk daha çalkalıyoruz. Bir kabın üzerine temiz bir tülbente koyup süzülmesini bekliyoruz. Süzülen suyu atmayın, keklere poğaçalara kullanabilirsiniz. Buttermilk denilen su bu oluyor. Tülbentteki tereyağını bolca soğuk sudan geçiriyoruz. Arada yoğurup suyunu bırakmasını sağlıyoruz. Bir kaba bastırıp koyuyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder