28 Ekim 2012 Pazar

Buharda Sebze Püresi

Sebzeleri pişirirken vitamin değerlerini daha fazla korumak için buharda pişirmeye özen göstermek gerek. Ben mudodan aldığım buhar süzgecini kullandım, ikeada da bulabilirsiniz. Yapabiliyorsanız evinizdeki metal süzgeçleri de kullanabilirsiniz.


Malzemeler:

150 gr kadar brokoli
1 yeşil kabak
1 havuç
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Sebzeleri iyice soyup, yıkayıp doğruyoruz. Tenceremize süzgece gelmiycek kadar su doldurup, süzgeci içine oturtuyoruz. İçine de sebzelerimizi ekleyip, kapağını kapatıp, kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip, bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ekliyoruz.

Bu malzemeden 2 öğünlük çıkıyor, ben yarısını, önceden kullanıp sakladığım meyve kavanozlarına koyup ertesi güne saklıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder