30 Ekim 2012 Salı

Sebzeli Yoğurt Çorbası

Tarif Burçin Aras Özgül'e ait.

Malzemeler:

Yarım Havuç
Yarım Kabak
1 Tatlı Kaşığı Pirinç
1 Bardak Su
Yarım Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Sızma Zeytinyağı


Yarım havuç, yarım yeşil kabağı minik minik doğrayıp, bir tatlı kaşığı kadar pirinç ilave edip 1 bardak suda pişirin. Ayrı bir kapta yarım su bardağı kadar yoğurdu, 1 tatlı kaşığı unu ve 1 yumurta sarısını karıştırın. Tencereden biraz sebze suyu ilave edip çırptıktan sonra tencerede pişen sebzelerin üzerine ekleyin. Çorba kıvamına ulaşınca kapatıp blenderdan geçirin, ılıdıkdan sonra üzerine sızma zeytinyağı ekleyin. Çorbamız hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder