28 Ekim 2012 Pazar

Bebekler için Tam Buğday Ekmeği

Malzemeler:

250 ml ılık su
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
3.5-4 su bardağı tam buğday unu
1 paket instant maya

Malzemeleri sırasıyla ekmek makinesine koyup 3 saatlik programda pişirdim.
Aynı malzemelerle bir süre mayalayarak fırında da yapabilirsiniz. Ev ekmeği çabuk bayatladığından ve sadece Bulut yediğinden, küp küp kesip fırınlayıp rondoluyorum, kahvaltılarına bir tatlı kaşığı koyuyorum. Siz de bu şekilde çok daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Nihal süper fikir bu yaa blog işi yani:) blogegr dünyasına hoşgeldin diyor tarifler için teşekkür edeiyorum.bu ekmeği en kısa sürede yapmalıyım

    http://melegimyigidim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım. Aslına bakarsan benim zaten bir bloğum var çok uzun zamandır yazdığım ama bebekler ilgili olmadığı için paylaşmamıştım. Bunu daha çok tarif defteri olarak kullanırız, herkese faydası olur diye hazırladım.

    http://edebiyatelestirileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. canim,
    daha önceleri de diyet yaparken hafif ve pratik tariflerinden çok faydalanırdık. şimdi de nehir için bolca ziyaret edicem sayfanı... balkabağı tatlısını hemen denemeyi düşünüyorum, tam buğday ekmeğini de ekmek makinam yok fırında kaç derecede kaç saat pişirelim sence..

    tekrardan hayırlı olsun canım yeni blogun.
    bu arada ben de peynir yapıyorum nehir'e ama ben limon degil ayranla kestiriyorum sütü; belki bunu da denersin..
    http://fezakiral.blogspot.com/2012/05/hersey-tatli-kizim-icin.html

    YanıtlaSil
  4. Çok sağol Fezacım. Ben de senin blogu takip ediyorum. Adım adım a üye olmaya düşünüyordum senin de üye olup memnun olduğunu görünce iyice emin oldum. 9. ayı bekliyoruz:)

    YanıtlaSil