Tarif Semra Köse'ye aittir.
Malzemeler:
Avuç içi kadar yeşil mercimek.
1 orta boy patates
5 dilim kadar pırasa
Bir kaç dal maydanoz
9-10 sap körpe ıspanak
3 tane evde yapılmış, buzlukta saklanmış et suyu ya da tavuk suyu
Tereyağ
Hepsi pişirilir, ocaktan alınınca 3 tane tavuk suyu veya et suyu atılır. Blenderdan geçirili nam nam nam yenir.
Not: Evde yaptığınız et ve tavuk sularını buz torbalarına, buz kalıplarına doldurup çorbalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Not 2: Yeşil mercimek haşlandığında çıkan kabuğu bebeğinizi rahatsız ediyorsa önceden kaynar suya karbonat ekleyip içine mercimekler atar ve 10 dk kadar bekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder